ДЮФТС „Арсенал” взима редица участия в международни фестивали

Сподели

Съставът е основан през далечната 1984г., като школа към работнически фолклорен танцов ансамбъл при фирма „Арсенал“ гр. Казанлък.

 В момента в школата се обучават деца от 6 до 16 годишна възраст, разпределени в 5 възрастови групи, които със своя ентусиазъм и трудолюбие радват публиката.

Няма представление на състава в което да не получат бурни аплодисменти и публиката да е на крака.

Детско юношески фолклорен танцов състав „АРСЕНАЛ“ е участвал и предстоят участия в много национални фолклорни конкурси. При участията си състава печели призови места, множество награди и отличия.

Танцьорите на „Арсенал“ изнасят много концерти през годината и участват във всички празници на гр. Казанлък и общината. 

По време на Празника на Розата през месец юни, арсеналци посрещат гости от цял свят и ги запознават с местните традиции и обичаи. 

В репертоара на състава са включени танци от всички етнографски области на България. 

Децата на „АРСЕНАЛ“ са представяли българските народни танци и в международни фолклорни фестивали в България, Гърция, Румъния, Македония, Италия и др.

Предстоят множество участия на състава и в настоящата 2024г. 

Участия ще имат в различни национални и международни форуми, където със сигурност в малките „арсеналчета“ ще представят най-доброто от себе си.

Пожелаваме успех на Детско юношески фолклорен танцов състав „АРСЕНАЛ“ през настоящата 2024г. и се надяваме да продължат да попълват богата колекция от награди извоювана с много усилие и трудолюбие.

Художествен ръководител и хореограф е Ваня Минчева

Корепетитор: Атанас Влахов

Може би харесватe също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *