За нас

За нас

Дом на културата „Арсенал“ е създаден през 1992 година по проект на архитект К. Кожухаров. Представлява многофункционална сграда с четири уникални пространства – Голяма зрителна зала, Камерна зала и две фоайета подходящи за културна дейност, театрални и оперни постановки, информационно-образователни събития, конференции, семинари, изложби, бизнес срещи и други.

 

На територията на ДК „Арсенал“ се намира ресторант „Капитал“, който е отличен избор за делови обяди и вечери, бизнес коктейли или гурме хапки. Менюто включва, както автентични балкански специалитети, така и разнообразни интернационални блюда и авторски рецепти от подбрани, свежи продукти. Ресторантът може да се погрижи за вашите кафе паузи, сет менюта и коктейли.

 

В сградата са обособени две репетиционни зали, дом на поколения танцьори от двете фолклорни формации – Танцов ансамбъл „Арсенал“ и Детско-юношески фолклорен танцов състав „Арсенал“. 

 

Географското разположение на ДК „Арсенал“ го прави лесно достъпен от всяка точка на страната, а китната Розова долина, обградена с планини, зелени гори и аромата на маслодайна роза привличат туристи от близо и далеч.