Фолклорни формации

Фолклорни формации

ДЮФТС „Арсенал”

Детско  юношески фолклорен танцов състав Арсенал е основан през 1984 година.

 

В школите на състава са се обучавали стотици деца от град Казанлък и региона.
В момента български народни танци изучават 180 деца от 6 до 16-годишна възраст, разпределени в пет възрастови групи.
Обучителният процес на децата се осъществява в отлични условия – в специална зала за репетиции в ДК „Арсенал”.

 

В репертоара на състава са включени танци от всички етнографски области на България.
Децата на ДЮФТС „Арсенал” участват в национални конкурси и фестивали, на които печелят призови места и получават престижни награди.

 

Освен в населените места в Розовата долина и в страната, съставът е изнасял концерти и в други държави – Румъния, Македония, Турция, Гърция и Италия.

 

ДЮФТС „Арсенал” осъществява ежегоден прием – записвания на тел. 0878 222 987 или на място в репетиционната зала на състава в ДК „Арсенал”.
Художествен ръководител и хореограф: Ваня Минчева
Корепетитор: Атанас Влахов

ТА „Арсенал”

Т.А. Арсенал е създаден през 1947 год. Изнесъл е над 3500 концерта в цял свят. Гостувал е във почти във всички държави и континенти по света . За този период от време през репетиционните зали на ансамбъла са преминали над 3 000 изпълнители . Репертоара на ансамбъла са над 53 танцови произведения , съставени в 5 различни танцови програми във времетраене на всяка от тях по 90 мин. Всеки танц се изпълнява с характерния национален костюм за дадената етнографска област.

 

От 1979 год. е представителен състав на България – носител на орден „Кирил и Методий“ , златен медалист от всички републикански фестивали в България . Съорганизатор на фестивала „Българска роза“ , гр. Приморско и осигуряващ първата награда на фестивала за “изключителен принос за популяризиране на фестивала„

 

В международен аспект е носител на ; „Златната Нике“ – Испания, „Златната ракла“ – Индия, „Златното колие“ – Франция, „Златната брадва“ – Полша, „Златната ваза“ – Египет и др.

 

От 1998 год. е съорганизатор на Световния български фестивал в Мунаката- Япония – многократно награждаван от различни държавни ръководители на Япония за изключителен принос за развитието на Българо-Японската дружба.

 

Целогодишно ансамбъла приема изпълнители с много добри танцувални качества – всяка вечер от 19.00 часа в репетиционната си зала в ДК „Арсенал“.
Тук ръководството на Арсенал АД е създало великолепни условия за провеждане на репетиционен процес.

 

Ако това ви интересува , може да се обадите на тел. : 0887 209 686 или 0896 800 658 или да посетите репетиция !

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!