ТА „Арсенал”

Т.А. Арсенал е създаден през 1947 год. Изнесъл е над 3500 концерта в цял свят. Гостувал е във почти във всички държави и континенти по света . За този период от време през репетиционните зали на ансамбъла са преминали над 3 000 изпълнители . Репертоара на ансамбъла са над 53 танцови произведения , съставени в 5 различни танцови програми във времетраене на всяка от тях по 90 мин. Всеки танц се изпълнява с характерния национален костюм за дадената етнографска област .

От 1979 год. е представителен състав на България – носител на орден „Кирил и Методий“ , златен медалист от всички републикански фестивали в България . Съорганизатор на фестивала „Българска роза“ , гр. Приморско и осигуряващ първата награда на фестивала за “изключителен принос за популяризиране на фестивала„

В международен аспект е носител на ; „Златната Нике“ – Испания, „Златната ракла“ – Индия, „Златното колие“ – Франция, „Златната брадва“ – Полша, „Златната ваза“ – Египет и др.

От 1998 год. е съорганизатор на Световния български фестивал в Мунаката- Япония – многократно награждаван от различни държавни ръководители на Япония за изключителен принос за развитието на Българо-Японската дружба.

Целогодишно ансамбъла приема изпълнители с много добри танцувални качества – всяка вечер от 19.00 часа в репетиционната си зала в ДК „Арсенал“.
Тук ръководството на Арсенал АД е създало великолепни условия за провеждане на репетиционен процес .

Ако това ви интересува , може да се обадите на тел. : 0887 209 686 или 0896 800 658 или да посетите репетиция !

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Танцов Ансамбъл Арсенал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *